dinsdag 26 augustus 2008

Groen licht voor opbouwprojecten in Uruzgan en Kandahar in Zuid-Afghanistan

De Afghaanse minister voor Plattelandontwikkeling Eshan Zia heeft zondag een contract getekend voor 36 ontwikkelingsprojecten in de provincies Uruzgan en Kandahar in zuidelijk Afghanistan.

De contracten werden in Kandahar ondertekend tijdens een bezoek van de bewindsman aan de stad. Op de bijeenkomst waren vertegenwoordigers aanwezig van plaatselijke ontwikkelingsraden die toezicht zullen houden op de werkzaamheden.

De projecten zullen worden uitgevoerd door particuliere bouwbedrijven.

16 van de projecten zullen worden gerealiseerd in de provincie Uruzgan en 20 in de naburige provincie Kandahar, zo vertelde minister Zia aan verslaggevers na de bijeenkomst.

In Uruzgan staan er opbouwwerkzaamheden gepland in de districten Arghandab, Arghasan, Dand, Rigistan en Spin Boldak, in Uruzgan in de provinciehoofdstad Tarin Kowt en de districten Chora en Deh Rawod.

Het gaat vooral om de aanleg van wegen en voorzieningen om schoon drinkwater te leveren in de afgelegen gebieden.

De minister zei dat 50.000 inwoners van de twee provincies over dit schone drinkwater zullen gaan beschikken en zullen profiteren van transportmogelijkheden die worden gerealiseerd door de prohecten.

Afgelopen weekeind waren de gouverneurs van de vier zuidelijke provincies Uruzgan, Kandahar, Helmand en Zabul samen in Kandahar waar ze een ontmoeting hadden met de ministers van Onderwijs en Plattelandsontwikkeling. Ook aanwezig waren ISAF-commandant David McKiernan en UNAMA-chef Kai Eide.

Er werd gesproken over de veiligheidssituatie, bestuurlijke aangelegenheden en zaken op het terrein van de ontwikkeling van de gebieden.

De veiligheidssituatie in het zuiden van Afghanistan is de afgelopen twee jaar ernstig verslechterd. Daarnaast zijn er berichten dat de opbouw van de regio traag verloopt.

De gezagsdragers willen hier graag verbetering in aanbrengen want er zijn veel berichten dat de Afghanen teleurgesteld zijn in alles wat ze is beloofd.

Ook wordt de missie onder het mom van “wederopbouw” steeds ongeloofwaardiger onder het publiek in de landen die troepen leveren voor de militaire aanwezigheid in het Aziatische land.

Zie ook
Gouverneurs uit Zuid-Afghanistan ontmoeten elkaar in Kandahar

Geen opmerkingen: